Möt vår nya ambassadör!

Caroline Djupsjö är professionell wakeboardåkare som har varit aktiv i 10 år och under den tiden hunnit med bland annat 4 EM-Guld. Hon har ett starkt engagemang för kvinnors och flickors lika rättigheter inom sportvärlden. Carro är vår nya ambassadör och kommer att hjälpa oss att sprida information om de projekt som Unite 2 Learn driver i Tanzania för att främja barns rättigheter. Här berättar hon mer om sig själv och hur hon känner inför sitt ambassadörskap. 

1.       Berätta lite om dig själv. 

Jag är född och uppväxt i Stockholm men de senaste sex åren har jag rest jorden runt och tävlat och tränat inom sporten. Under min tid som professionell wakeboardåkare har jag samlat både medaljer på världskuppen och oförglömliga upplevelser. För ett år sedan åkte jag på en allvarlig knäskada som tvingade mig att upptäcka nya områden i livet så numera studerar jag företagsekonomi på Stockholms Universitet samtidigt som jag jagar min väg tillbaka till världstoppen.

2.       Var kommer ditt engagemang för barns rättigheter ifrån?

Under mina resor har jag kommit i kontakt med en mängd olika kulturer och jag inser hur lyckligt lottad jag är som har blivit född i ett land som Sverige. Saker som jag tar för givet, så som att kunna studera, resa och arbeta med det jag brinner för, är inte alls lika enkelt i större delar av världen. Jag ser det som vårt ansvar – vi som har vunnit livets lotteri – att ge tillbaka till det globala samhället och arbeta för en bättre värld. Barn är barn, oavsett var i världen de föds och det är upp till oss vuxna att ge dem så bra förutsättningar som möjligt.

3.       Vilka är dina hjärtefrågor inom Unite 2 Learns verksamhet? 

Jag tycker att samtliga projekt som Unite 2 Learn jobbar med är viktiga men om jag bara får välja ett så är det arbetet med att utbilda kvinnor och flickor om mens och mensskydd. Det är en fråga som många andra organisationer förbiser och att många kvinnor i världen ska vara hemma från skolan på grund av en sådan sak som mens är så otroligt onödigt.

4.       Vad hoppas du kunna bidra till som ambassadör för Unite 2 Learn? 

Jag hoppas att jag kan få fler människor att få upp ögonen för Unite 2 Learn och, rent konkret, att signa upp som medlemmar. Det kostar 100:- / år och går så enkelt via hemsidan. Jag är stolt över att kunna hjälpa till att sprida medvetenhet om dessa frågor. Tillsammans förändrar vi världen.

Vill du veta mer om Carro, kika in på hennes hemsida: www.wakecarro.com

Sara Andersson