Vi välkomnar Sandra till Unite 2 Learn!

Hej Sandra och välkommen till Unite 2 Learn! Kan du berätta lite kort om dig själv?

Tack så mycket! Visst kan jag det, jag är en 28-årig målmedveten, driven och viljestark tjej som nyligen flyttat från tryggheten i Göteborg och står nu inför nya utmaningar i Stockholm. Jag tycker att det skall bli fantastiskt kul att få vara en del av denna nytänkande och inspirerande organisation.

Du har tidigare arbetat ideellt och haft lite styrelseuppdrag. Kan du berätta lite om det och hur det kom sig att du ansökte till just Unite 2 Learns styrelse? 

Ja det stämmer, för mig började det gro ett litet frö runt 2009. Två år tidigare år 2007, på väg in i vuxenlivet, fick jag en cancerdiagnos som fick världen att rasa för mig och min familj. Livet pausades i några år och även om allt gick väl efter mycket om och men så fick jag inte bara ärr på utsidan utan även på insidan. För att läka dessa ärr, började jag fundera över vad jag saknat under min sjukdomstid och vad jag kunde göra för att hjälpa andra i samma situation. För, utan att gå närmare in på det, är man ganska ensam i sitt slag att ha cancer som 17-åring. Min vilja att hjälpa andra ledde mig till uppdrag inom Barncancerfonden, Ung Cancer och även ett samarbete med Project Playground i Sydafrika. Just den energin man fick tillbaka var stundtals ovärderlig och hjälpte mig lika mycket som de som jag, förhoppningsvis, i sin tur hjälpte.

Jag funderade också mycket över just tiden. Tid har alla, för många verkar det dock handla om att tiden skall vara värd det. För mig handlar välgörenhet om så mycket mer än tid. Det handlar om vad det kan leda till och vad det kan ge tillbaka.

Jag har länge varit nyfiken på en liten mindre organisation som arbetar med helt andra frågor än de jag är van vid. Jag har följt Unite 2 Learns arbete sedan start och tycker organisationens fokusområden står ut i jämförelse med andra organisationers. Jag upplever även att ingen annan organisation lyfter just dessa frågor till den nivå de bör.

Det skall bli intressant och se hur ni arbetar och vad mina kunskaper kan bidra till. Trots att mina erfarenheter rör något helt annat och är andra typer av organisationer, så handlar det i slutändan om att bidra till barns utveckling och framtid, vilket är det jag brinner för. Jag tror dessutom det är nyttigt för mig att ta steget vidare och engagera mig i en helt annan typ av organisation.

Vad kommer du att syssla med här på organisationen? 

Tanken är att jag skall se till att Unite 2 Learn syns regelbundet på sociala medier samt informera er medlemmar och givare vad er tid, pengar och engagemang faktiskt resulterar i. Det händer mycket spännande framöver och vi vill dela varje del med er!

Har du något du vill tillägga?

Jag vill avsluta med det klyschiga uttrycket ”många bäckar små”. Här räknas varje krona. Vi vill att alla skall bidra till en bättre värld och utsikt för barn utifrån deras egna förutsättningar. Tillsammans kan vi skapa stordåd och vi vill att ni är med längs vägen! För ett barn kan exempelvis ett skolpaket utgöra en enorm skillnad som inte bara hjälper ett barn i nuet utan även ut i framtiden.

Sara Andersson