Var med och bidra till att starta höstterminen på bästa sätt!

Trots högsommarvärme i både Sverige och Tanzania börjar alldeles strax förberedelserna inför höstterminen. Det krävs ett gediget arbete för att ge eleverna bästa möjliga start, då nya som så väl gamla elever, är precis lika viktiga.

I föregående nyhetsbrev skrev vi om bristen på klassrum och hur det påverkar utbildningen i längden. På grund av den lavinartade ökning av elever står Tanzania även inför ett annat problem, och det rör bristen på resurser för att bedriva en daglig undervisning, oavsett om den sker i ett klassrum eller ej. Hos skolorna som Unite2Learn har valt att stötta ligger den största resursbristen i avsaknaden av skolbänkar samt skolmaterial.

En skolbänk innebär en sittplats, en sittplats innebär att en elev kan sitta och koncentrera sig och ha stöd för böcker samt anteckningsblock. Vi på Unite2Learn satsar därför på att köpa in flera skolbänkar så att fler elever kan garanteras en sittplats. För att elever skall ha möjlighet att kunna ta del av undervisningen är också skolmaterial ett nödvändigt ont. I Tanzania är det skolan som skall handha skolmaterial till utlåning, men på grund av den resursbrist som råder resulterar det ofta i att för få böcker köps in för att täcka det elevantal som finns. Augustino, som är rektor på Songambele Primary School, berättade i en tidigare intervju att så mycket som fyra elever kunde dela på en och samma bok innan Unite2Learns hjälp. Detta utgör hinder i den dagliga undervisningen, som så väl vid läxläsning. Precis som vid tidigare terminsstarter, är ett önskemål främst från elever men också från skolledningen på våra andra partnerskolor en ökad tillgång till läroböcker.

Vi vill att alla barn skall kunna ta del av undervisningen som ges i skolan! Du kan därför vara med och stötta ett barns rätt utbildning genom att köpa ett skolpaket innehållandes en lärobok, två skrivblock, fem pennor, en pennvässare samt två suddgummin. Ni har tidigare varit med och bidragit till att elever på en skola fick varsin lärobok istället för att en elev skall dela en bok med tre andra klasskamrater. Nu behöver vi ert engagemang igen! Fler böcker bidrar till en direkt förbättring av skolresultat och därmed en bättre framtidsutsikt med chans till ytterligare vidareutbildning. Genom ett förhållandevis litet bidrag ger vi också varje enskilt barn möjligheten att utvecklas och bli sitt bästa jag.

Låt oss hjälpas åt för att kickstarta höstterminen på bästa vis för våra partnerskolor! Kom ihåg att varje enskilt bidrag räknas, ett skolpaket på 50 kronor utgör en enorm skillnad och kan vara framtidsavgörande. Med direkta resultat från ert tidigare engagemang rörande skolpaket kommer era bidrag gynna nya och gamla elever men också hela familjer.

Vill du istället Swisha en valfri summa direkt? Swisha valfritt belopp till 123 900 58 02 och märk betalningen med ”Skolstart”.

Vi önskar er alla en riktigt fin fortsättning på sommaren och tackar för er stöttning och ert engagemang!

Tack!