Idag är det farsdag och det vill vi på Unite 2 Learn uppmärksamma!

Vart än i världen vi bor så har pappan en viktigt roll i familjen, oavsett hur en familjekonstellation kan tänkas se ut. En fadersfigur kan utge en trygghet genom att bara vara närvarande för sina barn, och oavsett vart än vi lever i världen är de det som är den gemensamma nämnaren för hur en pappa umgås med sina barn. Representanter från Unite 2 Learn pratade kort med två stycken hantverkare som är med och bygger Songambele Primary Schools nya skolbyggnad om hur det ser ut i deras familj och vad de brukar göra tillsammans med sina barn.

Badi Juma är en lokal hantverkare från Arusha med tre barn, Albajuni 12, Sumaiya 9 och Shafiki 3. Han berättar att samtliga i familjen hjälper till på gården hemma med att odla majs och bönor, och efter dessa långa dagar brukar familjen titta på film tillsammans innan det är dags att gå och lägga sig. När tid finns brukar Badi åka med barnen och shoppa, vilket alla tycker är jättekul! Badi har ett extra engagemang i bygget av den nya skolbyggnaden då det kommer resultera i att även minsta barnet Safiki får en chans att börja skolan om ett par år.

Saidi Mapogo är en annan lokal hantverkare i projektet, med barn på Songambele. Likt i Badi Jumas familj så är det vanligt att familjen arbetar tillsammans på gården, och i Saidis familj brukar alla gå tillsammans för att hämta vatten. Förutom att leka på vardagarna så går familjen också till moskén regelbundet. Saidis engagemang i skolbyggnaden kommer från att hans tre egna barn: Juma 11, Hanifa 9 och Ibrahim 7 år är elever på skolan. Han berättar att alla barnen nu får en extra chans att utbilda sig då det blir mer plats åt samtliga på skolan.

Oavsett vart man bor i världen så är man lyckligt lottad om man har en närvarande pappa som kan stötta en längs vägen utifrån rådande förutsättningar. Därför tycker vi att det både är viktigt och roligt att uppmärksamma och hylla alla fantastiska pappor där ute en dag som denna! Dock har pappor i vår del av världen oftast mer än de behöver, därmed är det inte sagt att de skall bli helt utan gåvor. Skall du kanske iväg på en farsdagmiddag i eftermiddag och har glömt att köpa något? Ingen fara, vi har flera tips på vad du kan ge bort, en present som gör gott hos dig, din pappa och för barnen på någon utav våra samarbetsskolor i Tanzania. Klicka dig vidare på länkarna nedan så kommer du direkt till projekt som passar utmärkt att skänka till! Vill du hellre swisha en valfri summa direkt gör du det via nummer: 123 900 58 02, märk inbetalningen med ”Farsdag”!

Skolpaket

Var med och bygg en skolbyggnad

Mensskydd – Säkra flickors skolgång

 

Se till att följa oss på Instagram och Facebook.

Tack för ert engagemang!