Songambele Primary School går mot en ljusare framtid!

Fredag den 31/1 och en hel månad av det nya decenniet har just passerat. Efter att januari mestadels har bestått av att sammanfatta 2019 och planera inför 2020 står det klart att vi på Unite 2 Learn tillsammans med vår partnerorganisation OKIA, Our Kids In Africa, är mer förväntansfulla än någonsin. Vi lovar er att 2020 kommer innefatta många roliga nyheter samt projekt att följa på nära håll. Vi vill återigen tacka er givare för ett otroligt föregående år, utan ert stöd hade många projekt inte varit möjliga. Vi vill rikta ett extra stort TACK till vår trogna företagspartner Tobin Sweden, vår fantastiska ambassadör Caroline Djupsjö vars givmilda auktion bidrog stort till att avsluta året på topp, samt Linnéuniversitetets mycket generösa donation i december! Tillsammans bidrar vi till bättre förutsättningar för barn och ungdomar i Tanzania. Kom ihåg att varje krona gör skillnad.

Unite 2 Learns vision är att ni givare alltid ska ha möjlighet att kunna påverka och bidra till ett projekt under hela projekttiden, i många fall ges sådant utrymme oftast bara innan eller efter ett projekt. Vi på Unite 2 Learn gör därför regelbundna besök för att säkerhetsställa att projekten går som planerat, ger berörda parter den stöttning som krävs för stunden samt planerar hur de ska fortgå.

Tidigare i veckan åkte representanter från Unite 2 Learn ned till Arusha, Tanzania, för att följa bygget av Songambele Primary Schools nya skolbyggnad på närmare håll. Under veckan har bland annat Stig från styrelsen tillsammans med våra lokala ”fundi” besökt olika inköpsställen för att inhandla de material som behövs för att färdigställa byggnaden invändigt. Extra roliga nyheter är också att el har installerats på skolan! Avsaknandet av el och belysning har tidigare varit ett utav huvudproblemen på skolan och något som påverkar undervisningen negativt i allra högsta grad. Tack vare otroligt duktiga elektriker, hantverkare, tålmodiga elever och pedagoger kommer skolbyggnaden stå helt klar inom kort och redo att ta emot förväntansfulla elever. Vill du hjälpa till att färdigställa det allra sista på byggnaden? Swisha valfritt belopp till 900 58 02 och ange ”Skolbyggnad” i meddelandefältet. Det går också bra att skänka direkt till projektet här! Vill du bidra med något mer konkret är en skolbänk alltid välkommet.

I decembers nyhetsbrev kunde vi avslöja att Forum Syd återigen sponsrar vårt projekt gällande menshälsa. Föregående projekt gav omedelbara positiva effekter och vi är så glada att vi nu får starta ett nytt projektet som bidrar till att minska tabut kring menstruation i Tanzania. Ni kommer inom kort kunna följa starten av projektet via sociala medier. Glöm inte att följa oss på Instagram och Facebook.

Nytt år och nya möjligheter att påverka! Om du var en utav alla våra fantastiska medlemmar under förra året hoppas vi givetvis att du väljer att förnya ditt medlemskap för år 2020. Var du inte medlem men vill stötta oss och engagera dig för barns utbildning och hälsa, hälsar vi dig hjärtligt välkommen! Förutom att du får möjlighet att påverka vårt arbete får du även rösträtt på Unite 2 Learns årsmöte. Ett utmärkt sätt att engagera dig för barns rättigheter helt enkelt!

Medlemskapet kostare 100 kronor och ordnas enkelt via vår hemsida eller via Swish till 900 58 02. Glöm inte att skriva fullständigt namn och ordet ”medlemskap” i meddelande fältet. Vill du bli medlem extrasnabbt scannar du bara QR-koden till vänster.

Psst! Efterfrågan på autogiro har varit hög från er medlemmar och vi har lyssnat. Nu månadsgivare via autogiro här på hemsidan.

 

Vi önskar er en härlig fredag och en trevlig helg,

Tack för ert engagemang! ?