Corona har tvingat världen till en paus

Coronas framfart är påtaglig världen över och finns nu på samtliga kontinenter. Hittills har Afrika varit relativt förskonat från smitta men det ser tyvärr ut att ändras snabbt. Viruset har nått Tanzania och på grund av rådande situation har vi på Unite 2 Learn därför tagit beslutet att skjuta upp det nya mensprojektet i några månader. Tiden får utvisa när projektet kan starta igen, men förhoppningsvis är vi igång under det tredje kvartalet 2020. Vi kommer givetvis att hålla er uppdaterade på situationen.

Trots att Corona har pausat världen så är det viktigt att komma ihåg att barnens behov inte pausats. Vi försöker därför, i den mån vi kan, fortsätta stötta vår partnerorganisation OKIA i deras dagliga arbete, från Sverige. Det saknas exempelvis fortfarande en del bänkar till den nya skolbyggnaden. En bänk till varje elev är en förutsättning för att undervisning ska kunna ske på bästa sätt. Vi tar därför tacksamt emot bidrag till inköp av en hel bänk som så väl bidrag till delar av en bänk. Läs mer här om hur ni går till väga!

Vårt fokusområde, Hälsa och Sanitet, är ett utav våra största och med tanke på rådande situation i världen, kanske vårt just nu viktigaste fokusområde. Utbildning i hälsa och sanitet är av yttersta vikt för en ökad utveckling. Sjukdomar på grund av dåliga sanitära förhållanden är vanliga i Tanzania, en faktor till att de sanitära förhållandena är eftersatta är bristen på rent vatten. Brist på vatten försvårar inte bara möjligheten till ett välfungerande avlopp, utan försvårar även möjligheten att tvätta händerna och hålla hygienen. Genom att se till att barn har förutsättningar för god hygien kan vi minska antalet drabbade, både i extrema tider som dessa som så väl i vardagen. Vi arbetar därför regelbundet med hälsoutbildning för att minska sjukdomar och öka närvaron i skolan. Var med och stötta arbetat genom att swisha en valfri summa till 900 58 02. Märk er betalning med ”Hälsa”.

Ta hand om er och kika gärna på videon nedan för att se hur ni tvättar händerna på bästa sätt!