Låt mamma vara med i arbetet för att främja barns framtida utveckling!

På söndag firar vi i Sverige Mors dag. Vanligtvis brukar firandet av Mors dag kanske ske över en trevlig middag med närmsta familjen med tillhörande presenter och blommor, men på grund av rådande situation försvårar pandemin möjligheten att umgås och träffas som vanligt. Det finns dock så mycket mer sätt att visa uppskattning på än att träffas och därmed är det fortfarande fullt möjligt att fira alla fantastiska mammor där ute på söndag.

Unite 2 Learn erbjuder en rad olika gåvobevis att ge bort. Ett gåvobevis visar att du, i din mammas namn, har skänkt pengar som garanterat främjar barns framtida utveckling. Skänker ni, till och med söndag, till valfritt projekt får ni ett digitalt gåvobevis mailat till er. Gåvobeviset kan skrivas ut eller delas vidare digitalt. Efter betalning är det viktigt att ni mailar sara.andersson@unite2learn.se för att ni ska kunna få ert gåvobevis.

Då Internationella Mensdagen inföll igår torsdag, vill vi lyfta gåvopaketet ”Mensskydd – Säkra flickors skolgång” extra mycket. Sexuell och Reproduktiv hälsa, även kallat SRHR-frågor, är ett utav våra större fokusområden och något som är viktigt att engagera sig i då det ligger till grund för barns utveckling. En stor del i projektet ligger i att utbilda både flickor och pojkar om menstruation då det fortfarande råder ett stort stigma kring mens i Tanzania. Stigmatiseringen leder inte bara till problem för enskilda flickor och kvinnor utan för samhället i stort. Vill du läsa mer om just detta kan du klicka här.

För 120 kr kan vi se till att flickor får utbildning om menstruation och får tillgång till återanvändningsbara mensskydd, vilket gör att fler flickor kan gå till skolan under sin mens. Genom utbildning minskar vi också kontinuerligt det tabu som finns kring menstruation i Tanzania.

Ett gåvobevis är inte bara en present för din mamma eller någon annan kvinna i din närhet, ett gåvobevis är en present för många fler, en present som faktiskt gör skillnad på riktigt! Låt mamma vara med i arbetet för att främja barns utveckling och framtid.

Vi vill passa på att önska er en trevlig helg och tackar för ert ständiga engagemang!

Varma Hälsningar