Skolstart!

För oss är det en självklarhet att alla barn skall kunna ta del av undervisningen som ges i skolan, men dessvärre är det inte så verkligheten ser ut. Slopandet av skolavgiften 2016 resulterade i en massiv ökning av elever vilket bidrog till att skolor med en redan ansträngd ekonomi och brist på befintliga resurser fick en än mer ansträngd situation. På Songambele Primary School, en utav Arushas fattigaste skolor, kunde så många som fyra barn dela på en och samma lärobok. Bristen på läroböcker och övrigt material påverkar studieresultaten negativt, läxläsning blir i många fall omöjligt vilket resulterar i att barn hamnar efter i undervisningen. För att ge barn och ungdomar de bästa förutsättningar till en bättre framtid, är utbildning grundläggande och nödvändigt. Fler böcker bidrar till en direkt förbättring av skolresultat och därmed en bättre framtidsutsikt med chans till ytterligare vidareutbildning. Sist ni var med och bidrog i stort märkte Songambele Primary Schools rektor, Augustino, med på bild nedan, av direkta resultat. Eleverna kunde, tack vara en egen lärobok, hänga med på lektioner i en helt annan utsträckning samt sköta sin läxläsning hemifrån, precis som det alltid borde vara.

Likt mycket annat här i världen så behöver uppdateringar och förnyelser ske regelbundet. Songambele Primary School är alltid innan terminstart i behov av extra stöd för att tillgodose de nya elevernas behov, och bristen på material är stor. För en förhållandevis liten summa, har vi på Unite 2 Learn, tagit fram ett skolpaket innehållandes en lärobok, två skrivblock, fem pennor, en pennvässare samt två suddgummin. Låt oss hjälpas åt att starta terminen på bästa sätt! Kom ihåg att varje enskilt bidrag räknas, ett skolpaket på 50 kronor utgör en enorm skillnad och kan vara framtidsavgörande. Ert engagemang kommer inte bara gynna enskilda elever utan samhället i stort, då utbildning är en väg ut ur fattigdom.

Klicka här för att komma direkt till skolpaketet, eller swisha 50 kronor till 900 58 02 och märk din betalning med ”Skolstart”.

Vi önskar er alla en riktigt fin fortsättning på sommaren och tackar för er stöttning och ert engagemang!