Beställ Unite 2 Learns gåvokalender

En glad nyhet! Lisa Liljenberg och Nathalie Anna Gill, två talangfulla kreatörer och fantastiska vänner till Unite 2 Learn, vann guld och silver i två olika kategorier i Indigo Design Award 2021 för en gåvokalender de skapade för oss. Kalendern är fylld med vackra illustrationer, bilder och viktiga datum för barns och ungdomars rättigheter. Dessutom går 100% av vinsten från försäljningen till våra pågående projekt för barn och ungdomar i Tanzania! Just nu arbetar vi mycket med utbildning om menstruation samt med kulturell förståelse länder emellan.

Cate på vår partnerorganisation utbildar flickor och pojkar om menstruation och hygien. Här går hon igenom olika typer av mensskydd och hur de fungerar. I vårt projekt får flickorna kit med bl.a. återanvändningsbara mensskydd, trosor och tvål för att kunna sköta sin hygien och för att de ska kunna gå till skolan överhuvudtaget under sin mens. Bristen på mensskydd gör vanligtvis att många flickor stannar hemma från skolan och missar värdefulla skoldagar.

För att öka den kulturella förståelsen länder emellan, har vi ett projekt tillsammans med Almåsskolan i Lindome där eleverna i grundskolan brevväxlar med eleverna på en av våra partnerskolor i Tanzania. Eleverna skriver och berättar om sin vardag och ställer många frågor till sina nya vänner i Tanzania, allt från familj till intressen. Tillsammans kan vi lära av varandra!

Vill du skaffa en kalender för 2022 till dig själv eller som en gåva till någon annan? Under hösten 2021 kommer vi producera en begränsad upplaga som kommer att säljas där 100% av vinsten går till våra projekt i Tanzania. Du kan redan nu förboka din kalender genom att skriva upp dig här! Stort tack för ditt engagemang för Unite 2 Learn!

Sara Andersson