Nu är den nya terminen igång!

Nu har vi kommit några veckor in på den nya terminen i skolorna och barnen är glada att vara tillbaka och träffa sina vänner igen efter ledigheten! En ny termin för med sig många möjligheter, men även lite problem då våra partnerskolor lider av en ständig resursbrist. Brist på läroböcker och skrivböcker till elever är vanligt förekommande och påverkar studieresultaten negativt, då läxläsning i många fall blir omöjligt vilket resulterar i att barn hamnar efter i undervisningen. För att ge barn och ungdomar de bästa förutsättningar till en bättre framtid, är utbildning grundläggande och nödvändigt. Fler böcker bidrar till en direkt förbättring av skolresultat och därmed en bättre framtidsutsikt med chans till ytterligare vidareutbildning. Sist ni var med och bidrog i stort märkte Songambele Primary Schools rektor, Augustino, med på bild nedan, av direkta resultat. Eleverna kunde, tack vara en egen lärobok, hänga med på lektioner i en helt annan utsträckning samt sköta sin läxläsning hemifrån, precis som det alltid borde vara. Istället för att 4 elever delade på en lärobok, fick varje elev varsin bok.

Likt mycket annat här i världen så behöver uppdateringar och förnyelser ske regelbundet. Songambele Primary School och våra två andra partnerskolor är alltid i samband med terminstart i behov av extra stöd för att tillgodose de nya elevernas behov, och bristen på material är stor. För en förhållandevis liten summa, har vi på Unite 2 Learn, tagit fram ett skolpaket innehållandes en lärobok, två skrivblock, fem pennor, en pennvässare samt två suddgummin. Låt oss hjälpas åt att starta terminen på bästa sätt! Kom ihåg att varje enskilt bidrag räknas, ett skolpaket på 50 kronor utgör en enorm skillnad och kan vara framtidsavgörande. Ert engagemang kommer inte bara gynna enskilda elever utan samhället i stort, då utbildning är en väg ut ur fattigdom.

Klicka här för att komma direkt till skolpaketet, eller swisha 50 kronor till 900 58 02 och märk din betalning med ”Skolstart”. Vill du vara med och bidra mer långsiktigt? Bli månadsgivare här och bidra med valfritt belopp varje månad.

Vi önskar er alla en riktigt fin helg och tackar för er stöttning och ert engagemang!

Sara Andersson