Tack för ett fantastiskt år!

Vi vill avsluta detta året med att tacka alla er som har engagerat er för barns rättigheter under 2019. Tack vare ert engagemang har vi kunnat lägga stort fokus på att förbättra barns utbildning. Under året som gått har vi byggt en helt ny skolbyggnad för eleverna på Songambele Primary School. Tidigare fick inte alla barnen på skolan plats i de klassrum som fanns, vilket innebar att många barn fick ha undervisning utomhus. Detta gjorde att lektioner ställdes in under regnsäsongen och barnens utbildning blev lidande. Ni som har följt konstruktionen av skolbyggnaden under hösten vet att byggnaden inte bara har utgjort en stor glädje för barnen, men även för deras föräldrar eftersom några av dem arbetat som hantverkare och snickare och varit de som färdigställt byggnaden. Genom att använda lokala hantverkare kan vi även bidra till den lokala ekonomin och vara med och utveckla samhället.

Nu blickar vi framåt mot ett spännande 2020! Under första kvartalet kommer skolbyggnaden att bli helt klar. Det som fortfarande återstår är inredning såsom dörrar, färg på väggarna och skolbänkar. Vill du vara med och färdigställa byggnaden? Swisha valfritt belopp till 900 58 02 och ange skolbyggnad i meddelandefältet eller varför inte skänka en skolbänk direkt här på hemsidan.

Under år 2020 kommer vi även fortsätta att utbilda barn och vuxna om menstruation. I februari kommer vi påbörja ett nytt projekt som fokuserar på att utbilda både flickor, pojkar, lärare och föräldrar om menstruation. Projektet är sponsrat av Forum Syd och kommer pågå under hela 2020. Målet med projektet är att minska det tabu som finns kring mens i Tanzania. Genom projektet kan vi även se till att flickor får en förbättrad hälsa genom att använda sanitära mensskydd samt att de får gå i skolan alla dagar i månaden genom att vi ger dem återanvändningsbara mensskydd i tyg. Följ oss på Instagram och Facebook för snabba uppdateringar om projektet.

Cate på vår partnerorganisation OKIA Tanzania och Grace och Merii, elever som deltog i vårt senaste projekt om menstruation och hälsa. Totalt utbildade vi 2 200 elever och nu är det dags att nå ut till ännu fler. Vi hoppas ni vill vara med oss och följa detta spännande projekt under 2020.

Sist men inte minst vill vi önskar er alla ett Gott Nytt År!

Sara Andersson